Du er her: Forside Om foreningen Om hjemmesiden
Handlinger tilknyttet webside

Om hjemmesiden

Her vil vi forsøge at beskrive lidt bag om hjemmesiden her.

Hjemmesiden som du befinder dig på nu er resultatet af måneders arbejde fra flere Esperanto-talende danskere. Vi nedsatte os i en gruppe i efteråret 2006 som gjorde det til sin opgave, at forny DEJOs (Dansk Esperanto Ungdomsforenings) hjemmeside.

Vi håber, at hjemmesiden vil være med til at aktivere flere danske esperanto-talende til at lægge nyheder, små artikler, små oversættelser, eller andet på nettet.

Valg af system

Vi besluttede at finde et passende indholds-styringssystem (eng. content management system) som vi ikke ville betale for, og som ikke forældes inden for de næste par år. Efter et par ugers søgen havde vi fundet to systemer som allerede var ved at blive oversat til Esperanto. Valget stod mellem disse to systemer, Drupal og Plone (detaljer beskrives her på Esperanto).

Plone blev valgt af forskellige årsager, blandt andet at det er en smule lettere for pc-brugere som kun har erfaring med OpenOffice.org, MS Word o.l. programmer. Desuden tillader systemet at der kan oprettes flere instanser (dvs. netsteder med forskellige adresser) i samme system. Derudover kan systemet let og overskueligt håndtere flere sprog, hvilket stadig er i testfasen i Drupal (et lignende system).

Den nærmeste fremtid

Vi tilbyder netsteder til Esperanto-talende i andre lande som ikke har samme økonomiske eller tekniske muligheder for selv at starte et (flersproget) netsted.
Senest har vi lanceret

Udført af:
La teamo de Saluton!